eerstelijnspsycholoog

Zorggebruik van patiënten met depressie bij de eerstelijnspsycholoog Nivel.
Trend eerstelijnspsychologische zorg bij depressie. Het aandeel cliënten dat bij de eerstelijnspsycholoog komt met een depressie neemt door de jaren heen toe van 19% in 2009 tot 30% in 2012. Tussen 2009 en 2012 neemt het percentage cliënten dat door de eerstelijnspsycholoog wordt doorverwezen af en het percentage cliënten dat op eigen initiatief de eerstelijnspsycholoog bezoekt neemt toe.
Eerstelijnspsychologen 1 gezin 1 plan Gemeente Hooglede.
Eerstelijnspsychologen 1 gezin 1 plan. Eerstelijnspsychologen 1 gezin 1 plan. 1 gezin 1 plan Midden-West-Vlaanderen. Voor kinderen en jongeren uit Midden-West-Vlaanderen met milde, niet-complexe psychische klachten. Een eerstelijnspsyscholoog biedt ambulante, kortdurende een 4-tal sessies, max. 8, vlot toegankelijke, snel inzetbare en generalistische zorg aan kinderen, jongeren en hun gezinnen met niet-complexe psychische klachten.
Eerstelijnspsychologen Geestelijk Gezond Vlaanderen.
Een eerstelijnspsycholoog, evengoed een psycholoog als een andere, werkt samen met huisartsen of in wijkgezondheidscentra en geeft advies en kortdurende hulp. In de loop van één à twee gesprekken brengt de eerstelijnspsycholoog uw klacht en/of problemen helder in kaart, en bekijkt met u wat u kunt doen om ze te overwinnen.
Wat het profiel van een eerstelijnspsycholoog?
De eerstelijnspsycholoog biedt professionele, kortdurende, generalistische psychologische hulp bij lichte tot matige ernstige klachten. De eerstelijnspsycholoog doet aan psychodiagnostiek, behandeling, crisisinterventie, consultatie en preventie. De behandeling is gericht op het opheffen van de psychische klachten dan wel het voor de cliënt beter beheersbaar maken van de problemen herstel van evenwicht.
Eerstelijnspsychologische functie in onze regio.
Je bent hier: Start / Nieuws / Nieuws / Eerstelijnspsychologische functie in onze regio. 11 sep 2019. Eerstelijnspsychologische functie in onze regio. ELP functie Volwassenen. De ontwikkeling van de eerstelijnspsychologische functie ELP maakt deel uit van een hervorming binnen de geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen.
Dot Depraetere Eerstelijnspsycholoog Erkend psycholoog Kluisbergen.
Indien je nog vragen hebt, of graag een afspraak zou maken, kan dit telefonisch, via mail of via het contactformulier op de website. Als eerstelijnspsycholoog is het mijn doel om de psychologische zelfredzaamheid en autonomie te verhogen door op een laagdrempelige manier ondersteuning te bieden.
Home Vlabo vzw Overlegplatform Geestelijke Gezondheidszorg Vlaams Brabant.
doc en info. A A A. GGZ in Vlaams-Brabant. u bent hier: home. VERZEND MIJN PASWOORD. U heeft nog geen login? Klik hier om te registreren! Overlegplatform Geestelijke Gezondheid Vlaams-Brabant vzw Logistiek Vlabo. Groeneweg 151/8 3001 Heverlee 016 27 03 10 info@vlabo.be.
Eerstelijnspsycholoog voor kinderen, jongeren, hun ouders of gezin.
Crisisinterventies behoren niet tot de kerntaak van de eerstelijnspsycholoog, maar de eerstelijnspsycholoog is wel in staat om crisissituaties te herkennen en indien nodig het gezin/de ouders/het kind/de jongere toe te leiden naar de diensten die crisisinterventies kunnen bieden. Consultaties bij de eerstelijnspsycholoog zijn gratis.
Eerstelijnspsycholoog: aantal consulten per cliënt De Staat van Volksgezondheid en Zorg.
Dit kerncijfer is gebaseerd op cliënten die een eerstelijnspsycholoog hebben bezocht die aangesloten is bij Nivel Zorgregistraties eerste lijn. Nivel Zorgregistraties eerste lijn. Eerstelijnspsycholoog op Nivel.nl. Over de Staat VenZ. De Staat van Volksgezondheid en Zorg geeft de meest actuele kerncijfers weer voor het beleid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Vlaanderen draait proef met eerstelijnspsychologen voor ouderen Zorg en Gezondheid. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Hij start met een inschatting van de problematiek en geeft kortdurende zorg in een vijftal sessies. De huisarts is de belangrijkste verwijzer, maar ouderen kunnen ook via andere kanalen, zoals het woonzorgcentrum of het CAW, tot bij de eerstelijnspsycholoog komen.
Doorverwijzen naar een eerstelijnspsycholoog: enkele verduidelijkingen HVG.
Doorverwijzen naar een eerstelijnspsycholoog: enkele verduidelijkingen. Gepost op do, 13/02/2020 1147.: Sinds april 2019 zijn in het werkingsgebied van Het PAKT psychologen/orthopedagogen aan de slag die eerstelijnspsychologische ELP hulp aanbieden binnen een terugbetalingssysteem, destijds nog onderhandeld door minister De Block.

Contacteer ons

Resultaten voor eerstelijnspsycholoog