opleiding psychotherapeut

Psychotherapie Gezondheidscentrum de Tragel.
Federatie van psychologen. Lid van de Psychologencommissie. Werkzaam als erkend zelfstandig psycholoog en psychotherapeut door de psychologencommissie. Erik Van Dooren. 0478/52 35 38. Licentiaat pedagogische wetenschappen 1986. Opleiding oplossingsgerichte systemische psychotherapie Korzybski-instituut, Brugge. Lid Belgische Vereniging voor relatie en gezinstherapie en systeeminterventie.
Postgraduaat psychotherapie: optie volwassenen Profiel Universiteit Antwerpen.
10% kunnen toegelaten worden op basis van een aanvraagdossier dat voldoende garanties voor stage-praktijk biedt. Bovendien moet je bij de start van de je opleiding werkzaam zijn in een klinische setting met begeleiding van volwassenen minstens 10 cliënten of cliëntgroepen per week.
Psycholoog Psychotherapeut.
Als psychotherapeut ben ik opgeleid in de systeemtherapie. Om trauma's' goed te kunnen behandelen en meer rekening te houden met het onbewuste heb ik me nadien bijgeschoold in traumapsychologie, EMDR en NLP. Gezien de uitgebreide vorming rond trauma die ik gevolgd heb, mag je me gerust traumapsycholoog noemen. De opleiding tot psychotherapeut.
Beroep Psychotherapeut Welke opleiding? YouChooz.nl.
Na je bachelor en master volg je de specialistische vervolgopleiding tot psychotherapeut. Deze opleiding duurt 4 jaar. De opleiding bestaat uit een praktijkdeel werken bij een erkende opleidingsplaats en onderwijs bij 1 van de 5 opleidingsinstituten. Hierna ben je een BIG-geregistreerde psychotherapeut.
Eenjarige basisopleiding.
Lut Celie 20 01 21. Werkt als Integratief Psychotherapeut met kinderen, jongeren en volwassenen in het therapiecentrum De Bleekweide. Coördianator van het Bleekweideteam. Als trainingsdocent verbonden aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en Psychotherapie AIHP. Lid van de Belgisch Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychologie BNVIP vzw. Houder van The European Certificate of Psychotherapy. Erkend supervisor voor de AIHP. Auteur van het Kleine Sterven Leuven, Van Halewyck, 1996, 360p, De kindertaal van rouw in Leven met gemis, handboek over rouw, rouwbegeleiding en rouwtherapie, Wijgmaal Leuven, 2007, pp. 245 262, Luister nu eens naar mij! Ondergesneeuwde gevoelens bij kinderen en jongeren Leuven, Van Halewyck, 2008, 208p, Anders kijken en luisteren naar kinderen en jongeren Leuven, Van Halewyck, 2013, 238p, Weerslag van het onderzoek en medewerking aan de conclusies van het boek Scheiden in Meervoud. Over partners, kinderen en grootouders Leuven, Acco, 2013, 332p, olv Prof. Thema: Therapeutische begeleiding van kinderen en jongeren bij echtscheidingsproblemen.
Permanente vorming Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Universiteit Gent.
Op deze pagina. De UGent heeft een uitgebreid aanbod voor levenslang leren waar de permanente vormingen deel van uitmaken. Via permanente vormingen kunnen professionelen en studenten met een academische graad hun kennis opfrissen of zich hertrainen in een ander domein.
Psychotherapie Opleiding Academiejaar 2020-2021 AIHP.
De AIHP streeft naar de leermethodiek flipped classroom waar veel van de leerstof, op actieve wijze, thuis kan worden doorgenomen alleen of met peers. Het organiseren van webinars online seminars hoort tot onze doelstellingen. Onze opleiding tot Integratief Humanistisch Psychotherapeut is conform de opleidingscriteria, gesteld door de meeste ziekenfondsen en door de Europese Associatie Psychotherapie. Een wetgeving aangaande de bescherming van de titel van Psychotherapeut en de erkenning van het beroep van Psychotherapeut, kunnen zoals in elke opleidingscentrum psychotherapie in België in de loop van het opleidingstraject leiden tot aanpassingen aan het curriculum of tot overgangsmaatregelen. Wij volgen deze gang van zaken nauwgezet op en berichten u voortdurend aangaande de beslissingen van de Federale Adviesraad. Zowel de AIHP vzw als de, door de FOD Economie erkende beroepsfederatie BNVIP vzw, zijn op politiek-strategische wijze gepositioneerd op alle niveaus. Voor onze opleiding tot Integratief Humanistisch Psychotherapeut kunt u kiezen uit drie vestigingsplaatsen.: Elke vestigingsplaats hanteert hetzelfde curriculum, nl. 99 contacturen per academiejaar. OPLEIDINGSDATA ACADEMIEJAAR 2020-2021. VESTIGING ANTWERPEN philippe.vrancken@telenet.be. VESTIGING OOST-VLAANDEREN tanjabuyst@gmail.com. VESTIGING WEST-VLAANDEREN vanheedidier@gmail.com. Kostprijs Vraag voor Informatie Vraag naar Intakegesprek. Data Antwerpen Zoersel. Data Oost-Vlaanderen Gent.
Anthos Centrum voor Cliëntgericht-experiëntiële Psychotherapie Opleiding en Training.
Aan psychosociale hulpverleners en psychotherapeuten bieden wij opleiding en training in therapeutische gespreks en luistervaardigheden en cliëntgericht-experiëntiële psychotherapie. Organisaties en bedrijven kunnen op ons beroep doen voor individuele en teamcoaching. Wij bieden ook trainingen op maat die gericht zijn op het vergroten van de persoonlijke effectiviteit bij uw werknemers. De psychotherapeuten die in Anthos werken hebben zich, na hun basisopleiding van licentiaat in de klinische psychologie, gespecialiseerd in de cliëntgericht-experiëntiële psychotherapie. Wat is psychotherapie? Psychotherapie is een behandelmethode bij psychische klachten en problemen. De behandeling bestaat uit gesprekken met een deskundige hulpverlener: de psychotherapeut. De psychotherapeut spreekt met u over uw klachten en problemen.
Psychotherapeut: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst Skills.
Mensen vonden ons op: Job Psychotherapeut, Baan Psychotherapeut, Psychotherapeut Worden, Functie-eisen Psychotherapeut, Verantwoordelijkheden Psychotherapeut, Functieprofiel Psychotherapeut, Wat doet een Psychotherapeut, Werken als Psychotherapeut. Psychotherapeut worden: Opleiding tot psychotherapeut. Voor de opleiding tot Psychotherapeut worden alleen mensen toegelaten die al het artsexamen of een WO opleiding in de richting van de geestelijke gezondheidszorg hebben gedaan.
Waarom dit postgraduaat? Arteveldehogeschool Gent.
Met dit postgraduaat willen wij tegemoet komen aan wat zowel professionals als hulpvragers hierin nodig hebben. De uitreiking van een erkend mandaat tot het uitvoeren van psychotherapeutische handelingen en het mogen dragen van de titel van psychotherapeut is in evolutie.
Welkom Psychotherapie Aalst.
Om kinderen en jongeren nog beter te kunnen begeleiden binnen hun weg naar volwassenheid, volgde ik bijkomend de 1-jarige opleiding Integratieve kinder-en jeugdpsychotherapie. Kinderen en jongeren kunnen reeds bij mij terecht voor diverse problematieken of groeiblokkades lees meer onder kinder-en jeugdtherapie.

Contacteer ons

Zoeken naar opleiding psychotherapeut