psycholoog psychotherapeut

Veerle Hutsebaut Psycholoog-Psychotherapeut. search. previous. next. tag. category. expand. menu. location. phone. mail. time. cart. zoom. edit. close.
Als klinisch psycholoog en psychotherapeut draag ik zorg voor een goede, werkbare therapeutische relatie. Je kan je verhaal doen in alle rust en vertrouwen. We houden rekening met kwetsuren en gevoeligheden uit het verleden, maar verkennen ook sterktes, veerkracht en wat steun kan bieden.
Psycholoog Psychotherapeut.
In de opleiding tot klinisch psycholoog heb ik geleerd om wetenschappelijke artikelen te gebruiken, te beoordelen en zelf wetenschappelijk onderzoek te verrichten. Mijn eigen thesis, een beperkt wetenschappelijk onderzoek, ging over het onderzoeken van de waarderingen en belevingen van een groep mensen die samen leven. Wat zijn de mogelijkheden en moeilijkheden als je een groep mensen zowel individueel als gezamenlijk bevraagd rond hun samenleven? Als theoretisch kader gebruikte ik hierbij het sociale constructionisme. Als psychotherapeut ben ik opgeleid in de systeemtherapie. Om trauma's' goed te kunnen behandelen en meer rekening te houden met het onbewuste heb ik me nadien bijgeschoold in traumapsychologie, EMDR en NLP. Gezien de uitgebreide vorming rond trauma die ik gevolgd heb, mag je me gerust traumapsycholoog noemen. De opleiding tot psychotherapeut. is een drie of vierjarige deeltijdse opleiding voor psychologen, psychiaters en maatschappelijk werkenden die reeds een beroepspraktijk uitoefenen.
Psycholoog Psychotherapeut.
Ik ben opgeleid tot klinisch psycholoog wat inhoudt dat ik een grondige studie heb gehad omtrent de diverse aspecten van het psychische functioneren van mensen. Focus ligt hierbij op wat gezond functioneren is, wat gewone variaties zijn en waar je kan spreken van psychische beperkingen of ziektes. De wet van 2014 en 2016 erkend klinisch psychologen als een gezondheidszorgberoep vanaf 1 september 2016. Door middel van uitvoeringsbesluiten dient er nog veel bepaald te worden en kan de huidige federale regering psychotherapie verricht door klinisch psychologen terugbetaalbaar maken. In de opleiding tot klinisch psycholoog heb ik geleerd om wetenschappelijke artikelen te gebruiken, te beoordelen en zelf wetenschappelijk onderzoek te verrichten. Mijn eigen thesis, een beperkt wetenschappelijk onderzoek, ging over het onderzoeken van de waarderingen en belevingen van een groep mensen die samen leven. Wat zijn de mogelijkheden en moeilijkheden als je een groep mensen zowel individueel als gezamenlijk bevraagd rond hun samenleven? Als theoretisch kader gebruikte ik hierbij het sociale constructionisme. Als psychotherapeut ben ik opgeleid in de systeemtherapie.
Veerle Hutsebaut, psycholoog, psychotherapeut, supervisor.
Ik ben ook systeemtheoretisch psychotherapeut. Mijn visie is dat wij allen sociale wezens zijn en dat de manier waarop wij relaties met anderen ervaren een grote invloed heeft op onze manier van leven en de keuzes die we maken. Door hier aan te werken in psychotherapie kan je veranderingen brengen op verschillende levensdomeinen waar je momenteel misschien moeilijkheden ervaart.
Deeltijds Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut op zelfstandige basis Therapiecentrum Ello.
is een praktijk met zelfstandig psychologen/ psychotherapeuten voor volwassenen die op korte tijd uitgegroeid is tot een gevestigde waarde binnen de regio Genk. We dragen onze kwaliteit van zorg hoog in het vaandel, waardoor we op een stabiel netwerk van verwijzers mogen rekenen.
Home An De Bruyn Psycholoog.
Met kiespijn gaat iedereen naar de tandarts, dokters worden geconsulteerd bij griep of hoofdpijn. Waarom dan ook niet persoonlijke, relationele en/of familiale problemen laten aanpakken door een erkend psycholoog? Het is al jaren de normaalste zaak van de wereld in Amerika.
Wat is het verschil tussen een psycholoog, psychiater en psychotherapeut? Klinisch-Psycholoog.be Zoek psycholoog.
Een psycholoog hoeft niet perse werkzaam te zijn als therapeut, psychologen kunnen bijvoorbeeld ook werkzaam zijn in het onderwijs of werken aan wetenschappelijk onderzoek. Wanneer een psycholoog wel werkzaam is als therapeut of psychotherapeut, noemen we hem of haar meestal een klinisch psycholoog. De klinisch psycholoog is dikwijls werkzaam in instellingen als ziekenhuizen, maar kan ook werken in een zelfstandige praktijk. Op deze website vindt u enkel psychotherapeuten of therapeuten die daarnaast door hun opleiding ook klinisch psycholoog zijn. Een psychiater is een arts die zich na een studie geneeskunde heeft gespecialiseerd in de psychiatrie. De opleiding tot psychiater is alleen toegankelijk voor artsen. De titel psychiater" is beschermd. Omdat een psychiater een arts is, kan hij medicatie voorschrijven en wordt een psychiatrisch consult gedeeltelijk terugbetaald.
Wat is verschil tussen psycholoog, therapeut, coach? Therapie Trainingscentrum SICA.
Wat is verschil tussen psycholoog, therapeut, coach? Wat is verschil tussen psycholoog, therapeut, coach? Zoek je professionele hulp maar geraak niet wijs uit de vele verschillende titels? Waar moet je zoeken? Wie kies je nu best? Een therapeut is een algemene term om aan te geven dat iemand therapiesessies geeft. De titel van therapeut is tot op heden in Belgiƫ niet beschermd. Dit betekent dat eenieder zich therapeut mag noemen zelfs zonder diploma of enig werkervaring. Of het nu gaat over de titel psychotherapeut, gedragstherapeut, kindertherapeut, hondentherapeuthet mag allemaal gebruikt worden zonder regelgeving. Dit zorgt ervoor dat kwaliteitscontrole bijzonder moeilijk is. Indien je kiest voor een psychotherapeut kan je best nagaan of deze persoon beschikt over een diploma. Belangrijk te weten is dat ook hier verschillen in bestaan namelijk er zijn psychotherapie opleidingen die enkel toegankelijk zijn voor personen met een diploma psychologie, orthopedagogie of als psychiater.
Groepspraktijk AXI Psycholoog / Psychotherapeut Merchtem.
Naar de inhoud springen. Psycholoog / Psychotherapeut Merchtem. Sabine De Vriendt. https//www.googletagmanager.com/gtag/jsidUA-136310553-1: window.dataLayer window.dataLayer; function gtagdataLayer.pusharguments; gtagjs, new Date; gtagconfig, UA-136310553-1; A X I. UPDATE 30/10/20: MAATREGELEN CORONAVIRUS. Ondanks de stijgende besmettingsgraad zijn de maatregelen voor de geestelijke gezondheidszorg niet aangepast. We volgen de ontwikkelingen op de voet. Binnen de groepspraktijk wordt momenteel nog steeds face2face gewerkt. Onlineconsultaties zijn mogelijk indien gewenst, in overleg met jouw therapeut.
Tine Swyngedouw Psychotherapeute Focustrainer EFocusing.
Gezocht: Psycholoog / psychotherapeut M/V Medpoint.
Afspraak Praktijk Esse Herzele. Gezocht: Psycholoog / psychotherapeut M/V. Gezocht: Pyscholoog M/V. Gezocht: Psycholoog / psychotherapeut M/V. Medpoint is een multidisciplinair co-working centrum voor medische vrije beroepen. Medpoint wil artsen en paramedici samenbrengen en maximaal ontzorgen van alle niet-medische verplichtingen.

Contacteer ons

Zoeken naar psycholoog psychotherapeut