psychotherapeut of psycholoog

Verschil psycholoog, psychotherapeut en psychiater. Stel uw vraag Uw vraag of mening Algemeen.
Het gaat daarbij meestal om psychische klachten die korter dan zes maanden bestaan. Voor ernstiger problematiek wordt doorverwezen naar een klinisch psycholoog, psychotherapeut of psychiater voor een vaak langer durende behandeling in de gespecialiseerde ggz. Een psycholoog is geen arts en mag geen medicijnen voorschrijven.
Biesiada Bjrn Klinisch Psycholoog Psychotherapeut Psychotherapeutische praktijk t.b.v. kinderen, adolescenten en volwassenen te Zele Lokeren.
Psychotherapeut Klinisch Psycholoog. Eerst en vooral welkom op onze website. Misschien ben je hier bij toeval verzeild geraakt of misschien ben je toch wel op zoek naar een aantal antwoorden op je vragen. Misschien wil je gewoon meer informatie of misschien is het je duidelijk geworden dat je ergens wel een beetje hulp kan gebruiken.
Verschil tussen een psycholoog, psychotherapeut en psychiater? Vind-een-Psycholoog.be.
Maar dit hangt uiteraard af van de werkwijze. Vraag dit steeds vooraf aan de psycholoog of psychotherapeut. Vind een psycholoog. Vind een psychotherapeut. Psycholoog Antwerpen, Psycholoog Gent, Psycholoog Leuven, Psycholoog Mechelen, Psycholoog Brugge, Psycholoog Aalst, Psycholoog Brussel of Psycholoog Kortrijk.
Elfi Maassen-Psycholoog in Gent Elfi Maassen.
Je bent welkom met of zonder doorverwijzing van een arts. Iedereen denkt wel eens vast te zitten in zijn leven, dan kan een gesprek echt deugd doen. Ik ben Elfi Maassen, ervaren klinisch psycholoog en integratief psychotherapeut in Gent. Psychotherapie is al jaren mijn passie die ik combineer met de nieuwste, wetenschappelijke bevindingen.
DE KIEZEL Groepspraktijk voor psychotherapie.
Specialisatie: Verwerken van seksueel misbruik, traumatische ervaringen, depressieve klachten, innerlijke conflicten of conflicten in interactie met omgeving, rouwverwerking, dader-slachtofferhulp, zingeving, seksualiteit, Burn en Bore out gevoelens, Perfectionisme, communicatieproblemen, hechtingsproblematiek, laag zelfbeeld, opvoedingsproblemen, zelfzorg. Patrick Aerts Orthopedagoog, Systeemtherapeut, echtscheidingsbemiddelaar. Werkt met jongeren, volwassenen en gezinnen. Specialisatie: psycho emotionele problematiekdepressieve klachten, stemmingswisselingen, laag zelfbeeld en vertrouwen, burn-bore out gevoelens, hechtingsproblemensociaal, vaardigheidsproblemen, opvoedingsproblemen, gezinsproblemen, nieuw samengestelde gezinnen, schoolse problemen. Aysel Kaplan Maatschappelijk werkster en relatie-gezinstherapeut. Werkt met jong volwassenen, volwassenen, koppels en gezinnen. Specialisatie: Emotionele problemen: depressieve gevoelens, lusteloosheid, laag zelfbeeld, emotionele blokkades, weinig zelfvertrouwen, rouwverwerking, identiteitsproblemen, zingeving, faalangst. Relatieproblemen: werken rond partnergeweld, gemengde relaties, gezinsmoeilijkheden, gezinsproblemen, verwerkingsproblemen. Problemen binnen je loopbaan: omgaan met stress, burn-out gevoelens, spanningsklachten, pesten op het werk, perfectionisme. Jeroen Dekker Klinisch psycholoog en Clintgericht-experintieel psychotherapeut.
Verschil tussen een psychotherapeut en een psycholoog VindeenTherapeut.be.
Wens je psychotherapie te volgen? Dan zoek je best een psychotherapeut, al dan niet met een basisopleiding als psycholoog. Of kijk in het profiel van de psycholoog of deze zich heeft bijgeschoold. De titel psycholoog is in België beschermd, dus enkel personen met een master diploma van psychologie én die zijn opgenomen op de lijst van de Psychologencommissie mogen deze term gebruiken.
Wat is het verschil tussen een psycholoog, psychiater en psychotherapeut? Klinisch-Psycholoog.be Zoek psycholoog.
Een psycholoog hoeft niet perse werkzaam te zijn als therapeut, psychologen kunnen bijvoorbeeld ook werkzaam zijn in het onderwijs of werken aan wetenschappelijk onderzoek. Wanneer een psycholoog wel werkzaam is als therapeut of psychotherapeut, noemen we hem of haar meestal een klinisch psycholoog.
Naar een psycholoog.
En we hebben jou hard nodig; niet alleen je klacht, maar je talenten en vaardigheden. Beter meteen bellen. Het is bijzonder lastig om voor jezelf te bepalen of je klacht nu erg genoeg is om naar een psycholoog te gaan.
Wat is het verschil tussen een psycholoog, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en psychotherapeut? Psycholoog Amsterdam.
Voor behandeling door een psychotherapeut is een verwijzing nodig, bijvoorbeeld van een huisarts of een psycholoog. Psychotherapeut is in Nederland een beschermde titel: alleen wanneer men een erkende opleiding tot psychotherapeut heeft gevolgd, en staat ingeschreven in het BIG register, mag men zich psychotherapeut noemen.
Valérie Frigne-Psychotherapeut-Psycholoog-Oosterzele.
Welkom op de website van BOS vzw, praktijk voor psychotherapeutische begeleiding in Balegem en Zwalm. Het is de bedoeling om je via deze weg kennis te laten maken met de mogelijkheden die een psycholoog of psychotherapeut jou tijdens een therapeutische begeleiding kan bieden.
Psycholoog, psychotherapeut of psychiater?
De psychotherapeut heeft na het afronden van een studie psychologie, geneeskunde, pedagogiek of maatschappelijk werk een erkende opleiding tot psychotherapeut gevolgd. Voor behandeling door een psychotherapeut is een verwijzing nodig, bijvoorbeeld van een huisarts of een psycholoog. Psychotherapeut is in Nederland een beschermde titel: alleen wanneer men een erkende opleiding tot psychotherapeut heeft gevolgd, en staat ingeschreven in het BIG register, mag men zich psychotherapeut noemen.

Contacteer ons

Zoeken naar psychotherapeut of psycholoog